Főoldal / Desszertek / Hatlapos sütemény

Hatlapos sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hatlapos sütemény

Hatlapos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsír
  • 2 dkg szalalkáli
  • 3 dl tej
  • 1 marék cukor

A krémhez:

  • 30 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 1 dl feketekávé
  • 5 dkg kakaópor
  • 6 púpozott ek. liszt
  • 25 dkg ráma
  • rumaroma
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. A cukorból aranysárga karamellt készítünk, majd felforraljuk a tejjel. Hozzáadjuk a kávét, majd simára keverjük a kakaóval.Hozzáadjuk a lisztet és sűrű péppé főzzük. Langyosra hűtjük, bele keverjük a puha rámát, és az aromát.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 6 egyenlő részre vágjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk és egy sütőlemezen 180fokon aranyszínűre sütjük.

A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel.A tetejére kerül a 6.lap, amit már nem vonunk be krémmel.

Hideg helyen hagyjuk hogy a krém meg kössön, és a lapok megpuhuljanak.

Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha melegen töltjük meg a lapokat akkor a krémtől megpuhulnak, nem kell másnapig várni a puha tésztára, kihűlés után fogyasztható. Ez a drága Dédi receptje, mindenki így csinálja a családba.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére