Főoldal / Desszertek / Holdacska

Holdacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Holdacska

Holdacska

Hozzávalók:

  • 25 deka vaj
  • 4 egész tojás
  • 22 deka cukor
  • 2 bio citrom leve és reszelt héja
  • 30 deka liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 kanál tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást, a vajat, és a cukrot keverőtálba teszem és géppel habosra kikeverem.Közben hozzáadom a citromok levét, majd a tejet. Végül a sütőporos lisztet és a citrom reszelt héját.

24×22-es sütőpapiros sütőtepsibe simítom, és 160-170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. (tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e)
Amikor kisült, és kicsit meghűlt, holdacskákat szaggattam belőle, és porcukorral meghintve tálaltam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére