Főoldal / Kelt tészták / Hot dog kifli

Hot dog kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hot dog kifli

Hot dog kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (nálam:20 dkg Diabetstar + 20 dkg Alakor + 10 dkg T.k. tönköly liszt)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek. Fruktóz
  • 1.5 tk. só
  • 150 ml kefír vagy joghurt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 egész tojás
  • 180 ml langyos tej óvatosan adagolva
  • A tetejére 
  • egész tojás
  • szezám vagy sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Újabban semmilyen kelt tésztához nem futtatom fel az élesztőt, mert a végeredmény ha csak elmorzsolom a lisztben az élesztőt, akkor is ugyanaz.

Tehát a lisztben elmorzsoljuk az élesztőt teljesen csomómentesre és mehet bele a többi hozzávaló úgy, hogy a gép folyamatosan dagaszt. A tejet óvatosan kell adagolni 150 ml után mert lehet nem lesz mindre szükség. (főleg ha más liszttel dolgozol)

1 óra alatt a duplájára kelesztjük a tésztát, majd átgyúrjuk és 8 – 10 részre osztjuk. Mint a zsemléket átdolgozzuk, gömbölyítjük.Fólia alatt 10-15 percet pihentetjük.

Egyesével mindegyiket téglalappá nyújtjuk, kb: 20 x 20 cm -re, majd felülről és alulról is elkezdjük feltekerni (egy kicsit szorosabban, nem baj ha a tekerések egymáshoz tapadnak, sőt az a jó).
A találkozásnál a két tekert részt összecsipkedjük, és meghempergetjük.( ne lógjon ki a spirálos vége mint a hagyományos kifliknek).

Papírozott tepsibe egymástól távolabb letesszük, és fóliával letakarva a duplájára kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük, benne vízzel teli edénnyel 180 C° -ra. A kiflik tetejét lekenjük tojással, megszórjuk szezámmal vagy reszelt sajttal és 20- 25 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Finom, virslivel, debrecenivel, sült hagymával, ketchuppal, mustárral, ki hogyan szereti.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére