Főoldal / Torták / Húsvéti répatorta

Húsvéti répatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti répatorta

Húsvéti répatorta

Hozzávalók:

(26cm-es formához):

  • 4 tojás
  • 1,5 bögre rizsliszt
  • 1,5 bögre barna cukor
  • 1 bögre olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
  • 50 dkg reszelt sárgarépa
  • 15 dkg darált dió

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín (hulala)

A díszítéshez:

  • 8 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg zöld marcipánmassza
  • csoki, zselé vagy cukor tojások
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük. (fahéjból ízlés szerint használjunk) A tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat egy másik tálban keverőgéppel jól kikeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük. Belekeverjük a darált diót és a finomra lereszelt sárgarépát. (a sárgarépát sajtreszelőn reszeljük le)

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 175 fokon 50-55 percig sütjük. (tűpróbáig)

A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A kihűlt tortalapot 2 vagy 3 lapba elvágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk vele.

A mandulát egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd bevonjuk vele a torta oldalát/szélét.

A zöld marcipánmasszából kicsi golyókat formázunk, majd egy fokhagymanyomóval fűcsomókat készítünk belőle. A színes tojásokkal ízlésesen elrendezzük őket a torta tetején.

Húsvéti répatorta 4.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére