Főoldal / Reggelik / Húsvéti vega reggeli

Húsvéti vega reggeli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti vega reggeli

Húsvéti vega reggeli

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 db paprika
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk. köménymag
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 ek. tejföl
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej saláta
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk.

A túróból a tejföllel, köménnyel, sóval, pirospaprikával és a hagymával körözöttet készítünk.

A sajtot forró vízben vagy mikróban meglágyítjuk, hogy nyújtani lehessen.

Alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a körözöttel, újhagymát és csíkokra vágott kaliforniai paprikát helyezünk rá. Felgöngyöljük és fóliába tekerve a hűtőbe tesszük egy órára.

A maradék körözöttel habzsák segítségével megtöltjük a kettévágott paprikákat.

Egy tálat körbe rakunk saláta levéllel és rátesszük a töltött paprikát, négyfelé vágott főtt tojást és a felszeletelt sajt tekercset.

A maradék újhagymával és kaliforniai paprikával díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére