Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Isler és linzer

Isler és linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Isler és linzer

Isler és linzer

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg dió (fele lehet mandula)
  • 20 dkg cukor (xilit)
  • 4 tojás sárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 2 vaníliás cukor

Az összeragasztáshoz:

  • lekvár

A bevonathoz/díszítéshez:

  • 10 dkg csokoládé (tej vagy ét)
  • 1ek olaj
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg cukros darált dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Sütés előtti napon összeállítjuk a tésztát, majd folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

Másnap, 3 részre osztjuk a tésztát, és az egyiket erősen lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk.  ( amíg az elsővel dolgozunk, a másik kettőt visszatesszük a hűtőbe). Tetszés szerint teli formával, vagy lyukas linzerformával kiszúrjuk, és papírozott tepsire tesszük egy kicsit távolabb egymástól. 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megég! Amikor kihűlt a tészta akkor lekvárral összeragasztjuk és ízlésünknek megfelelően díszítjük.

A tejcsokit 1ek olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, egy zacskóba töltjük, amire pici lyukat vágunk, és a sütemények tetejére csurgatjuk. De készíthetjük úgy, hogy a sütemények egyik oldalát a megolvasztott csokiba mártjuk.

A tojásfehérjét egy kicsit kikeverjük, ezzel lekenjük a süti tetejét, majd a cukros darált dióba mártjuk.

Minden esetben meg kell várni míg megszárad a süti teteje, utána dobozolható.

Isler és linzer 5.00/5 (2 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére