Japán csoda torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.
A langyosra hűlt csokiba belekeverjük a sajt krémet. ( én Cream Cheese Classic fajtát használtam) Hozzáadjuk a tojások sárgáját . végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját.
A torta forma nagyságú jénai tálat kibélelünk sütőpapírral az oldalán is. Beleöntjük a masszát és kicsit megütögetjük, hogy elterüljön.
Egy tepsibe állítjuk, amibe forróvizet öntünk. (a forróvizes tepsiben álljon a jénai)
Betesszük a meleg sütőbe 15 percre, majd 160 fokra mérsékeljük a hőfokot és még 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. HA elkészült, a lekapcsolt sütőben hagyjuk még 15 percig pihenni.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Amilyen egyszerű olyan finom. A családom kedvence.