Főoldal / Desszertek / Joghurtos eperhabtorta

Joghurtos eperhabtorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos eperhabtorta

Joghurtos eperhabtorta

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg Győri édes keksz
  • 10 dkg vaj

A joghurtos eperhabhoz:

  • 5 db citromos Görög joghurt (5×125 g)
  • 50 dkg eper
  • 15 dkg porcukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala (v.habtejszín)
  • 15 gramm porzselatin
  • 1 dl víz
  • 1/2 citrom leve
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le) majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük össze.

Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd a maradéknak a felét vágjuk fel apró darabokra.

Az eper másik felét botmixerrel pépesítsük, majd keverjük össze a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, még teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá az epres-joghurtos keverékhez, és keverjük alaposan össze.

A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként, szintén keverjük hozzá az epres keverékhez úgy, hogy egy sima habot kapjunk.

Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön, keverjük hozzá az előzőleg apróra vágott epret.

Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, egyenletesen öntsük rá a joghurtos eperhabot, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A megdermedt tortát vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint tejszínhabbal és eperszemekkel díszítsük.

Joghurtos eperhabtorta 3.92/5 (13 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére