Főoldal / Desszertek / Joghurtos gyümölcsös alagút

Joghurtos gyümölcsös alagút

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos gyümölcsös alagút

Joghurtos gyümölcsös alagút

Hozzávalók:

(2 db őzgerincforma 30×4 cm)

  • 4 db natúr joghurt 150 g-os(vagy ízesített,gyümölcsnek megfelelő)
  • 2,5-3 dl habtejszín (ha lehet,nem növényi)
  • 10 ek. cukor
  • 1 cs. étkezési porzselatin (20g)
  • kb. 0,5 kg vegyes gyümölcs (meggy,málna,őszibarack,kopasz barack, kiwi)
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A joghurtba tesszük a cukrot, a zselatint és langyosra melegítjük, hogy a zselatin feloldódjon. (nem szabad forralni)

A habtejszínt keményre verjük, (legjobb az Oké,a növényit ebbe nem nagyon szeretem, mert keményebb lesz tőle) A lehűlt joghurtba óvatosan belekeverjük a tejszínhabot.

Formát hideg vízzel kiöblítjük, lehet az alját és oldalát díszíteni gyümölcsökkel, beleöntünk a masszából és szórunk rá gyümölcsöt. Hűtőbe tesszük dermedésig 2-3 óra minimum.

Esetleg,ha nem tudjuk kivárni a fagyasztóba is tehetjük (csak el ne feledkezzünk róla). Amikor megdermedt, tálcára borítjuk.

Tipp / megjegyzés:
Lehet csak egy fajta gyümölcsöt is bele tenni.
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Joghurtos gyümölcsös alagút 4.00/5 (8 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére