Főoldal / Főzelékek / Joghurtos sárgaborsó főzelék

Joghurtos sárgaborsó főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos sárgaborsó főzelék

Joghurtos sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl natúr joghurt (v. tejföl)
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. liszt
  • őrölt fehér bors
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgaborsót hideg vízben, többször mossuk át, hogy főzés közben ne habozzon majd.

Ezután tegyük egy edénybe, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát, majd főzzük puhára.

A joghurtot és a mustárt keverjük simára a liszttel, majd keverjünk hozzá egy kevés főzőlevet is. Ezután csorgassuk a forrásban lévő borsóhoz, keverjük simára, és főzzük még pár percig, hogy a főzelék kellően besűrűsödjön.

Tálaláskor merjük a főzeléket tányérba, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk. Én tükörtojással kínáltam, de jól illik hozzá pl. a sült hús, fasírozott, pörkölt……

Joghurtos sárgaborsó főzelék 5.00/5 (2 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére