Főoldal / Tészta ételek / Juhtúrós nokedli szalonnával

Juhtúrós nokedli szalonnával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós nokedli szalonnával

Juhtúrós nokedli sültszalonnával 3

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg füstölt húsos szalonna
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztből, tojásból és a vízből nokedli tésztát készítünk. Forró sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. (Addig főzzük, amíg a tészta a víz tetejére feljön.)

Közben a szalonnát szép pirosra sütjük majd kivesszük egy tányérra.
A szalonna zsírjába szedjük a kifőtt és lecsepegtetett nokedlit, majd rámorzsoljuk a juhtúrót és összemelegítjük.

A sült szalonnával tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt is kínálhatunk mellé.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére