Főoldal / Egytálételek / Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel

Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel

Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • rétesliszt amennyit felvesz (kb. 20-30 dkg)
  • 1 db tojás
  • 40 dkg tejföl
  • 40 dkg juhtúró (bryndza)
  • 2 ek. zsír
  • 40 dkg húsos szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, majd apróra reszeljük egy kézi reszelővel. Kicsit kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást és annyi réteslisztet, amennyit felvesz. Ez a krumplitól függ, általában 60 dkg krumplihoz 20-30 dkg lisztet vesz fel. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, mintha hagyományos galuskát (nokedlit) készítenénk. Sózzuk ízlés szerint.

A szalonnát felkockázzuk, és egy méretes vas serpenyőben ropogósra sütjük. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomóval összenyomjuk, és a juhtúrós keverékhez adjuk. Végül sózzuk, borsozzuk.

Most jön a galuska kifőzése. Ehhez egy nagy lábasban sós vizet forralunk és a szívünknek kedvesebb módon, tehát nokedliszaggatóval vagy kis deszkával és egy kis késsel, szépen adagonként a forró vízbe szaggatjuk a galuskákat. Mikor a galuskák feljöttek, még néhány percig főzzük őket, majd egy szűrőkanállal szedjük ki egy tálba. A vizet pótoljuk szükség szerint, és jöhet is a következő adag.

Mikor mind elkészült, hozzákeverjük a juhtúrós, tejfölös keveréket és a szalonnakockákat. Egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz is.
Ízlés szerint plusz tejföllel a tetején, szalonnával vagy apróra vágott snidlinggel is megszórva tálaljuk.

Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére