Főoldal / Tészta ételek / Juhtúrós sztrapacska

Juhtúrós sztrapacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós sztrapacska

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg juhtúró
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
  • őrölt bors
  • 5 dl tejföl
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk,kipirítjuk. A burgonyához adjuk a tojásokat,sót,borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk.

A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.

Rámorzsoljuk a juhtúró felét,meglocsoljuk tejföllel,megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével.

Teszünk rá még egy réteget ugyan így.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.

Nem baj ha kicsit megsül a teteje.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére