Főoldal / Desszertek / Kakaós-túrós boci szelet

Kakaós-túrós boci szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kakaós-túrós boci szelet

Kakaós-túrós boci szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 55 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (olvasztott)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 1/2 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs. vanília ízű pudingpor (főzős)
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin (olvasztott)
  • 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(A tepsi mérete: 30cm x 33cm)

A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a porcukrot, majd hozzá adjuk a tojásokat és az olvasztott (de már nem meleg) margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, és tésztává gyúrjuk. Egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk, amit folpackba csomagolunk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a túrókrémet elkészítjük.

A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint. Egy botmixerrel jól összekeverjük (pépesítjük).

A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk (kb. 1/3, 2/3 arányban). Lisztezett, sík felületen a nagyobb tészta darabot tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet.

A kisebb tészta darabot vékonyra (kb. 2-3 mm) kinyújtjuk és három különböző méretű pohárral kiszaggatjuk. A krémtúró tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük a kiszaggatott kakaó tészta köröket.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük. Mikor kihűlt, szép, egyforma kockákra felvágjuk!

Kakaós-túrós boci szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére