Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Káposztasaláta

Káposztasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztasaláta

Káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1/2 közepes fej káposzta
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1-2 db sárgarépa
  • 2 tk. só
  • 5-6 ek. ecet(ízlés szerint)
  • 3 dl víz
  • 3-4 ek. cukor(ízlés szerint)
  • 1/2 teáskanál köménymag
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposztát és a sárgarépát legyaluljuk, vagy vékony csíkokra felvágjuk. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt hagymát, majd besózzuk, és alaposan átforgatjuk.

A cukorból, az ecetből, a vízből ízlésünknek megfelelő salátalevet készítünk. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük, míg a cukor feloldódik benne. Hozzáadjuk a köménymagot és hűlni hagyjuk.
(Nyugodtan lehet erősen cukrozni és ecetezni, mert a káposzta közömbösíti az ízeket.)

Ráöntjük a káposztára (nem kell a levét kinyomkodni), jól elkeverjük, és letakarva a hűtőben tároljuk. Legalább 1-2 órát pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízek.

Káposztasaláta 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére