Főoldal / Desszertek / Karamellás tejfölös keksztorta

Karamellás tejfölös keksztorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamellás tejfölös keksztorta

Karamellás tejfölös keksztorta

Hozzávalók:

Tortához:

  • 1 cs háztartási keksz
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 3 ek cukor
  • 3 ek porcukor
  • 3 lap zselatin
  • 4 dl tej
  • 1 tk rumaroma

Díszítéshez:

  • 2 db rumos csokoládé szelet
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk, hűtőben dermesztjük.

Egy téglalap alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A megdermedt tejfölt kivesszük a hűtőből, a cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, hozzáadjuk a tejfölhöz, és visszarakjuk a hűtőbe.

A tortaforma aljára lerakunk egy sor kekszet, egy sor krémet, míg el nem fogy.

Másnapig hűtőben tartjuk, amikor kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, reszelt csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére