Főoldal / Desszertek / Kávés-kókuszos cupcake

Kávés-kókuszos cupcake

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kávés-kókuszos cupcake

Kávés-kókuszos cupcake

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 5 ek. kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 dl kávé (lefőzött)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • fél cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek. porcukor
  • 1 cs. (14 g) 2 in 1 instant kávé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Nálam ebből a mennyiségből 12 db nagy cupcake készült)

A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a csipet sóval, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a joghurtot és végül a kávét. Az egészet alaposan összekeverjük. Egy enyhén folyós tésztamasszát kell, hogy kapjunk.

A muffin sütőformába belehelyezzük a muffin papírkosarakat, majd belekanalazgatjuk a tésztamasszát, minden mélyedést 2/3 részig töltve.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Majd hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a porcukorral és az instant kávéval alaposan kikeverjük. A krémet egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük és feldíszítjük vele a muffinok tetejét.

Kávés-kókuszos cupcake 3.50/5 (2 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére