

Kekszes banános-krémes
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Forma átmérője: 30cm x 15,5cm)
Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg elolvad.
Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytajuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.
Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra biztos, hogy megpuhul a keksz)
Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.
Definitely, what a splendid site and illuminating posts, I surely will bookmark your blog.Have an awsome day!
Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.
I have not checked in here for some time because I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend
Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!
I believe this website contains some rattling good info for everyone. “Loving someone is easy but losing someone is hard.” by Shelby Harthcock.