Főoldal / Desszertek / Kekszes madártej szelet

Kekszes madártej szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kekszes madártej szelet

Kekszes madártej szelet

Hozzávalók:

(kb. 18×27 cm-es jénaihoz)

  • kb. 35-40 db omlós keksz
  • 4 db tojássárga (nagy)
  • 4 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tk. vaníliaaroma
  • 4 dl Hulala (v. habtejszín)
  • A csokoládé ganache-hoz:
  • 12,5 dkg csokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet és a porcukrot keverjük össze, majd apránként öntsük hozzá a tejet, és keverjük simára.

Ezután egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat, és a vaníliaaromát, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre. ( Én kézi habverővel kevergettem, és 7 percig főztem)

Ezután vegyük le a gőzről, majd többször átkeverve, hűtsük ki teljesen.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd több részletben keverjük hozzá a főzött krémhez. (Én három részletben kevertem hozzá a habot a krémhez.)

A jénai alját rakjuk ki egy sor omlós keksszel, egyenletesen kanalazzuk rá a krém felét, majd rakjuk ki szintén egy sor omlós keksszel.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet, szintén rakjuk ki a tetejét keksszel, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
A Hulalát (v. habtejszínt) és a vajat tegyük egy kisebb serpenyőbe, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.

Vegyük ki a hűtőből a jénait, egyenletesen csorgassuk a keksz tetejére a csokoládét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A keksz kellően felpuhul a krémes-habos réteg alatt, és a csokoládéval együtt nagyon finom.

Kekszes madártej szelet 5.00/5 (2 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére