Főoldal / Kelt tészták / Kelt, töltött kifli

Kelt, töltött kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kelt, töltött kifli

Kelt, töltött kifli

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 6 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 8 ek. cukor
  • 1 mk. só
  • 4 tojás sárgája
  • 16 dkg olvasztott vaj

A kiflik lekenéséhez:

  • 2 ek. étolaj
  • 1 db tojás

A mákos töltelékhez:

  • 1 db tojásfehérje 
  • 4 dkg cukor
  • 15 dkg cukrozott mák
  • 1 db savanykás alma reszelve

A lekvároshoz:

  • 30 dkg kemény szilvalekvár
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 mk. cukorral elkeverve felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, bele keverjük a sót,majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Utoljára a langyos vajat tesszük bele, és szép szálasra dagasztjuk vele.
Kelesztő tálba tesszük és lefedve a duplájára kelesztjük.

A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,hozzá keverjük a mákot és a reszelt almát.

A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán 3mm vastagra nyújtjuk.
A tésztát 6×8 cm-es téglalapokká vágjuk, megkenjük a mákos töltelékkel, majd felsodorjuk és kiflivé formázzuk őket.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket olajjal lekenjük, és hagyjuk 20 percig kelni. Mikor megkelt, megkenjük a kiflik tetejét a felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Alufóliával fedjük be a tetejét a sütés vége felé, hogy ne égjen meg a teteje!

A lekváros kiflinél is így járunk el., csak akkor mák helyett 1 teáskanál szilvalekvárt teszünk a téglalapok közepébe.

Jó étvágyat kívánok a finom kiflikhez.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére