Főoldal / Levesek / Kishegyi csülkös lencseleves

Kishegyi csülkös lencseleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kishegyi csülkös lencseleves

Kishegyi csülkös lencseleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 30 dkg házi füstölt csülök
  • (ezeket egy éjszakára beáztatjuk)

Továbbá:

  • 1 teáskanál só
  • 2 db sárgarépa
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 db babérlevél
  • fél zeller és a zöldje
  • darált paprikakrém
  • őrölt bors
  • tárkonyos ecet
  • mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A felkockázott füstölt csülköt feltesszük 2 liter vízbe főni és lefedjük. 20 perc után hozzáadjuk a lencsét, a megpucolt és felaprított zöldségeket majd a zeller zöldjét és a 3 db babérlevelet. Fedő alatt tovább főzzük.Mindig annyi vizet öntünk rá, hogy 2 úrnyira ellepje.

Forrás után hozzáadjuk az őrölt borsot, 1 evőkanál mustárt és egy evőkanál darált paprikát.

Közben elkészítjük a habarást. Egy kis lábosban felmelegítünk egy evőkanál zsírt, majd belekeverünk egy evőkanál lisztet és zsemle színűre pirítjuk. Kihűtjük és hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük. 3 merőkanálnyi meleg levest hozzákeverünk és a leveshez öntve behabarjuk vele a levest.
Tárkonyos ecettel ízesítjük.

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére