Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Kókuszhabos csiga

Kókuszhabos csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszhabos csiga

Kókuszhabos csiga

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (nálam 20 dkg vaj)
  • 4 tojás sárgája
  • kicsi reszelt citromhéj
  • 1 dl tej
  • kevés cukor (1 ek. méz nálam)
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 4 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 vanília rúd
  • 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, mézes tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formálunk belőlük és letakarva a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.

A tojások fehérjét a cukorral gőz fölött ( pici citromlével ) kemény habbá verjük. Vigyázni kell, hogy ne legyen se túl folyós, se túl kemény, különben nem lehet rákenni a tésztára. Amikor kész, óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a vanília kikapart magjait.

A cipókat egyesével vékonyra kinyújtjuk, és nem túl vastagon megkenjük a kókuszos töltelékkel. Feltekerjük és ujjnyi vastagra szeleteljük. a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyva közöttük.

160-170 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt szép halványra megsütjük. Figyelni kell, mert könnyen megég!

Tipp / megjegyzés:
A tetejét vaníliás porcukorral is megszórhatjuk sütés után, de nélküle is elég édes.
Elég nagy mennyiség lesz ebből, de nagy családban simán elfogy.

Kókuszhabos csiga 4.29/5 (7 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére