Főoldal / Desszertek / Kókuszos vaníliás “sajttorta” brownie alapon – paleo

Kókuszos vaníliás “sajttorta” brownie alapon – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos vaníliás “sajttorta” brownie alapon – paleo

Kókuszos vaníliás "sajttorta" brownie alapon - paleo

Hozzávalók:

Az alaphoz: (kb. 23 cm formához)

  • 8 dkg olvasztott kókuszolaj
  • 8 dkg erythritol
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 kicsi tojás
  • 5 dkg kókuszreszelék (apróra őrölve)

A töltelékhez:

  • 30 dkg totu
  • 1,5 dl mandulatej
  • 4 dl behűtött kókuszkrém
  • 12 dkg erythritol (por alakú)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 2 db vanília rúd magjai
  • 5 zselatinlap
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Olvasszuk meg a kókuszolajat, keverjük bele az édesítőt és a kakaóport, majd egyenként dolgozzuk bele a tojásokat is. A végén a kókuszreszeléket is adjuk hozzá, és keverjük el. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 21 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, borítsuk tányérra, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a formába.

A töltelékhez a totut turmixoljuk le az édesítővel és a mandulatejjel. Adjuk hozzá a citromlevet, a citromhéjat, és a vanília magjait. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe pár percre, majd oldjuk fel a megduzzadt lapokat fél deci forró vízben. Adjuk a totukrémhez és keverjük el jó alaposan.

A behűtött kókuszkrémet verjük fel, és forgassuk bele a totukrémbe. Ha szükséges, adjunk még hozzá édesítőt. A krémet öntsük a brownie alapra, és tegyük a hűtőbe pár órára, míg megdermed. Tálalás előtt díszítsük a tetejét friss gyümölccsel.

Tipp / megjegyzés:
Szeretjük  a sajttortát és szerintem ez nagyon hasonlít az eredetire.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére