Főoldal / Egytálételek / Kolbászos cukkini pörkölt

Kolbászos cukkini pörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos cukkini pörkölt

Kolbászos cukkini pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika 
  • 3 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • fél szál füstölt kolbász
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db pörkölt ízű kocka
  • olíva olaj 
  • vörösbor
  • tejföl
  • főzőtejszín
  • 8 db újkrumpli
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat héjában felteszem főni.
A cukkinit szeletelem, majd kockára, a paprikákat (egy chilit félreteszek) karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a hagymákat és a petrezselymet aprítom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, a cukkinit és a paradicsomot.

Párolom, majd öntök bele egy kevés vizet, fűszerezem.

Amikor majdnem megfőtt beleteszem a kolbászt, öntök bele vörösbort. A végén keverek bele tejfölt és főzőtejszínt.

Közben a főtt krumplikat megpucoltam, és egy másik serpenyőben kevés olajon egy kicsit megpirítottam, végül meghintettem petrezselyemmel.

Tálalás: rakok a tányérra 3 szem krumplit, mellé szedek pörköltet, és a tányér közepére teszek egy chili paprikát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére