Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Kolbászos karajos hidegtál

Kolbászos karajos hidegtál

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos karajos hidegtál

Kolbászos karajos hidegtál

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj csont nélkül
  • 1 szál kolbász
  • grill fűszerkeverék
  • étolaj

A díszítéshez:

  • saláta
  • kígyó uborka
  • paradicsom
  • lila hagyma
  • póréhagyma

A hidegtálhoz:

  • 4 adag majonézes saláta /franciasaláta, majonézes burgonya,majonézes kukorica,…stb./
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk, és betöltjük a kolbásszal. Tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá. Lefóliázva kb. 50 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és 15-20 percre visszatesszük, míg szép színt kap. Hagyjuk kihűlni.

Szeletelőgéppel vagy késsel vékonyan felszeleteljük a hideg húst. Egy tálra vagy tálcára a salátából dombot formázunk, és erre szép sorban, félig takarásban felrakjuk a karajszeleteket.

A zöldségekkel ízlésünk szerint feldíszítjük a tálat.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére