Főoldal / Kelt tészták / Kolbászos krémsajtos batyuk

Kolbászos krémsajtos batyuk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos krémsajtos batyuk

Kolbászos krémsajtos batyuk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

A töltelékhez:

  • 1 szál parasztkolbász
  • 6-8 kockasajt

A tészta kenéséhez:

  • 1 db tojás
  • szezámmag
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.

A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk.

A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére