Főoldal / Kelt tészták / Kolbászos-macisajtos batyuk

Kolbászos-macisajtos batyuk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos-macisajtos batyuk

Kolbászos macisajtos batyuk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finom liszt
  • 0,25l tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 1 tk.. cukor
  • 1 tk. só

A töltelékhez:

  • 1 szál parasztkolbász
  • 1 doboz medve vagy mackó sajt

A tészta kenéséhez:

  • 1 db tojás
  • szezámmag
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.

A töltelékhez:A kolbászt apró kockákra vágjuk majd össze dolgozzuk a sajttal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk,közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből.

A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk és villával összenyomkodjuk. A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük.

Megkenjük felvert egész tojással,megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére