Főoldal / Kelt tészták / Köményes stangli

Köményes stangli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Köményes stangli

Köményes stangli

Hozzávalók:

12 db-hoz:

  • 50 dkg kenyérliszt
  • 3 dl tej vagy író
  • 2 dl víz
  • 25 dkg tk. tönkölyliszt
  • 2 ek burgonyapehely
  • 1 csipet aszkorbinsav
  • 1 tk cukor
  • 42 g élesztő
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt kömény
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tesszük, és jól kidagasztjuk. Ha ez nincs, akkor kézzel dagasztjuk a tésztát kb. 10 percig. Ha lágy lenne, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Olajozott tálban, letakarva a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, 12 egyforma részre osztjuk. Ezeket négyzet alakúra nyújtjuk, majd feltekerjük úgy, hogy minden egyes tekerésnél lenyomkodjuk a széleket.

A stanglikat sütőpapíros tepsire tesszük, letakarjuk és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük és a sütő aljába egy tepsiben vizet teszünk. Amikor a stanglik megkeltek a tetejüket megkenjük vízzel és nagy szemű sóval esetleg köménymaggal is megszórjuk. A forró sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt megsütjük.

A köményes stangli, kitűnő választás, reggelire, uzsonnára, tízóraira.

lelekkonyha.blogspot.hu

Köményes stangli 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére