Főoldal / Sertés ételek / Körömpörkölt

Körömpörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Körömpörkölt

Körömpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésköröm, farok vegyesen
  • 5 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 dl lecsó
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 db csípős paprika
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Finomra aprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
Bográcsban felmelegítjük a zsírt és megdinszteljük a hagymákat. (Nem sütjük.)
Beletesszük a paradicsompürét, a sót és elkeverjük.
Ráhintjük a pirospaprikát és picit pirítjuk, de óvatosan.
Felöntjük vízzel és beletesszük a megmosott, felaprított körmöket.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Tehát rövid lével főzzük, fedő alatt.
3/4 óra elteltével hozzáadjuk a lecsót és az őrölt köményt.
Megkeverjük. Lefedjük és tovább főzzük.

Körülbelül egy óra után, amikor elfőtte a levét, levesszük a fedőt és még főzzük fél órát, lassan, kis tűzön.
Főtt burgonyával, savanyúsággal kínáljuk.

Mentés

Mentés

Körömpörkölt 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére