Főoldal / Desszertek / Körtés kakaós piskóta

Körtés kakaós piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Körtés kakaós piskóta

Körtés kakaós piskóta

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 16 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál víz
  • 15 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál instant kakaópor
  • 1,5 kg körte
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál zsír
  • 5 db dió
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a körtét meghámozzuk, alma reszelőn lereszeljük, majd 6 evőkanál cukorral meg szórjuk, és citromlét adunk hozzá, jól össze keverjük és félre tesszük.

Ezután elkészítjük a piskóta alapot.

Tojásokat egy magas falu edénybe ütjük, hozzá adjuk a 10 evőkanál cukrot, fehéredésig keverjük, majd 5 evőkanál meleg vízzel, kikeverjük.

A12 evőkanál lisztbe, forgatjuk az 1 mokkáskanál szódabikarbónát,óvatosan össze keverjük a tojásos keverékkel.

A körtéhez keverünk a piskóta alapból két kis merőkanálnyit.

A többi piskóta masszához hozzá keverjük az instant kakaóport, és félre tesszük.

Egy 39×36 cm-es tepsit ki zsírozunk,és 3 evőkanál liszttel egyenletesen meghintünk.

Már előkészített tepsibe egyenletesen elsimítjuk, a körtés masszánkat, erre egyenletesen rá csurgatjuk, a kakaós masszánkat is, tetejére fél maréknyi darabolt diót szórunk.

Előmelegített sütőben,200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Jó tippként: Mindig a gyümölcsöt készítsük elő,és a sütőt gyújtsuk be, végül is a tepsit vagy formát készítsük elő. Én amikor az első fordítás van,a 3-ik részre teszem a rácsot és úgy sütöm készre..

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére