Főoldal / Főzelékek / Krumplifőzelék II

Krumplifőzelék II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumplifőzelék II

Krumplifőzelék II

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál ecet
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meghámozott krumplit felkockázzuk, majd felaprítjuk a vöröshagymát.

Egy közepes méretű lábasba beleöntjük az étolajat, felhevítjük és rátesszük e vöröshagymát. Üvegesre pároljuk és belekeverjük a pirospaprikát. Ezután belerakjuk a burgonyát. Elkeverjük, megsózzuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ekkor rakjuk még bele a babérlevelet és a zellert.

Lefedjük és forrás után, közepes lángon, 30 percig főzzük.

Ez alatt elkészítjük a habarást. A tejfölben simára keverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek érezzük, pici vizet is tehetünk bele. A habarást, lassan belefolyatjuk a krumpliba, elkeverjük és még pár percig főzzük. Ízlés szerint savanyítjuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére