Főoldal / Torták / Különleges raffaello torta

Különleges raffaello torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Különleges raffaello torta

Különleges raffaello torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • fél Rama
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • fél l tej
  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • fél cs kókuszreszelék
  • fél Rama
  • 5 ek cukor 

Díszítés:

  • 2 csepp piros ételszínező
  • 2 csepp vérnarancs
  • 1 dl víz
  • fél Rama
  • fél cs tejpor
  • fél cs kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tészta elkészítése:
7 tojássárgáját margarinnal és cukorral habosra keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a tojásfehérjét és a sárgáját.
Előmelegített sütőben a piskótát kisütjük.

A krém:
A pudingport elkeverjük kevés tejben és cukorban.
Feltesszük a többi tejet a tűzre a margarinnal együtt, hozzáadjuk a pudingport, és sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, és belekeverjük a kókuszt.
A piskótát kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, és vizes késsel kívülről is bevonjuk.

Díszítés:
A vizet összeforraljuk a margarinnal, ha kihűlt, hozzáadjuk az elkevert tejport és kókuszt.
Három felé osztjuk a masszát, egyikbe piros ételszínezőt teszünk, másikba vérnarancs aromát, a harmadikat simán hagyjuk, golyókat formálunk belőle, ezzel díszítjük a tortát.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére