Főoldal / Desszertek / Lajcsi szelet

Lajcsi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lajcsi szelet

Lajcsi szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 kanál kakaópor
  • 2 kanál méz
  • 2 egész tojás
  • 20 deka cukor
  • 5 deka vaj
  • 40 deka liszt
  • 2 kk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás puding
  • 1 cs. puncs puding
  • 2×3 deci tej
  • pici rum
  • 25 deka margarin 
  • 20 deka porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztbe a szódabikarbónát belekeverjük.
A többi hozzávalót gőz felett kb 5-7 percig keverjük. Levesszük a gőzről, és a lisztet belekeverjük.

A tésztát 3 felé vesszük, és vékonyra kinyújtjuk. 180fokon 10perc alatt megsül.

A pudingokat a szokásos módon külön-külön megfőzzük, és kihűtjük.

A margarint a porcukorral felhabosítjuk. A vajkrémet ketté vesszük, és a pudingokkal külön-külön kikeverjük.

A puncsosba egy kis rumot teszünk.

A lapokat a krémekkel megtöltjük.

A tetejét lekvárral vékonyan megkenjük.

A fehérjét cukorral gőz felett kemény habbá verjük, és a lekváros lapra simítjuk.

A tészta kemény, ezért legalább fél napot kell várni a szeleteléssel.

Lajcsi szelet 5.00/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére