Főoldal / Birka / Marha / Lángosburger

Lángosburger

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lángosburger

Lángosburger

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek. tejföl
  • 1 kk. cukor
  • 1 tk. só

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált marhahús
  • só, bors
  • 2 fej hagyma (nálam egy vörös egy lila)
  • 4 szelet bacon
  • sajt

A sütéshez:

  • 1-1,5 liter olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Első lépésként a tésztát készítjük el.

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük a felfutott élesztőt és hozzáadjuk a tejfölt is. Megdagasztjuk,de csak addig, hogy összeálljon. Langyos helyen, letakarva 20-30 percet kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket.

A bacon szeleteket egy serpenyőben pirosra sütjük. A hagymákat felszeleteljük és pici olajon megpirítjuk.
A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd 4 db húspogácsát formázunk belőle és a bacon sütéséből visszamaradt zsiradékon mindkét oldalán megsütjük.
A sajtot lereszeljük.

Az olajat egy mélyebb lábosban feltesszük melegedni.

A tésztából olajos kézzel kicsípünk egy darabot, majd egy szintén kiolajozott tányéron ellapogatjuk.
A közepébe töltjük a hozzávalókat ízlés szerint váltakozva, majd felül összecsippentve és lezárva a tésztát gombócot formázunk belőle.

A felhevített olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerinti szósszal, vagy akár zöld fűszeres tejföllel is kínálhatjuk.

Lángosburger 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére