Főoldal / Levesek / Lebbencsleves

Lebbencsleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lebbencsleves

Lebbencsleves

Hozzávalók:

  • 6 db krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg lebbencs tészta – gm diétában gm lebbencs tészta
  • 1 szál kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • só, bors, köménymag, fűszerpaprika
  • 2 l víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Kockázzuk fel a szalonnát, majd süssük ki a zsírját. Adjuk hosszá az apró kockára vágott hagymát majd sózzuk meg. Tegyük bele a tésztát és pirítsuk meg, hogy színt kapjon. Jöhet a kolbász, ezzel is pirítsuk tovább.

Majd a fokhagyma, a megpucolt és felkockázott krumpli, a szemes bors, a pirospaprika, végül a víz.
Tegyük bele a tetszés szerint feldarabolt paprikát és paradicsomot. Fedjük le és forraljuk fel. Majd vegyük takarékra és további 15-20 percig főzzük. Zárjuk el a lángot és hagyjuk a fedő alatt újabb 10 percig pihenni (bedagadni a tésztát).

Lehet tálalni, jó étvágyat kívánok!

Lebbencsleves 3.69/5 (13 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére