Főoldal / Egytálételek / Lecsó tojással és füstölt csípős parasztkolbásszal

Lecsó tojással és füstölt csípős parasztkolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsó tojással és füstölt csípős parasztkolbásszal

Lecsó tojással és füstölt csípős parasztkolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 db lecsó paprika
  • 1 nagy zöld csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 4 db nagyobb paradicsom
  • 1 szelet szalonna
  • 1/2 szál csípős füstölt parasztkolbász
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A hagymákat és a paradicsomokat darabolom, a szalonnát kockára vágom, a kolbászt szeletelem. a paprikákat karikára vágom.

Olajon megsütöm a szalonnát, majd ráteszem a hagymát megdinsztelem.

Majd jönnek a paprikák, végül a paradicsom.

Amikor már csaknem megfőtt, belekavarom a tojást és a kolbászt is. Tálalok.

Merek a tányérra a lecsóból, teszek rá egy chilipaprikát.

A lecsót imádom, akár napokig tudnám enni. Persze variálom Ez a változat tegnap készült vacsorára. Még maradt egy adag, azt eltettem későbbre.

Tipp / megjegyzés:
A lecsót imádom, akár napokig tudnám enni. Sokféleképpen variálom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére