Főoldal / Sertés ételek / Lecsós sertésszelet

Lecsós sertésszelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Lecsós sertésszelet

Lecsós sertésszelet

Hozzávalók:

  • 7 szelet karaj
  • 5 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • liszt
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • étolaj

A körethez:

  • rizs vagy tarhonya
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karajt szeletekre felvágjuk, megmossuk és egy kicsit kiklopfoljuk, majd mindegyik oldalát, sózzuk, borsozzuk.

Lisztbe beleforgatjuk a hússzeleteket és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.

A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a megmaradt olajon, majd rátesszük a már feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ételízesítővel és fűszerpaprikával ízesítjük.

Amikor már félig megpuhult a paprika és a paradicsom, akkor ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket és felöntjük vízzel (annyira, hogy jól ellepje a hússzeleteket).

Alacsony hőfokon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával, galuskával, de akár kockára vágott burgonyával is.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére