Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Lekvárral töltött virágok

Lekvárral töltött virágok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lekvárral töltött virágok

Lekvárral töltött virágok

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 2 tojás habosra keverve
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • lekvár vagy ki milyen tölteléket szeret
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A porcukrot, a zsírt, és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha keményebb a tésztánk, adjunk hozzá tejet, hogy könnyen nyújtható állagú legyen.

A tésztagombócot lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és virágmintával kiszaggatjuk.

A muffin formát kiolajozzuk és beletesszük a virágokat. Az aljukra teszünk sütőpapírt, majd arra babot, hogy sülésnél ne púposodjon fel a tészta.

Előmelegített sütőben, aranyszínűre sütjük.

Ha kihűlt kiszedjük a formából, megtöltjük lekvárral, vagy ízlés szerinti krémmel, majd megszórjuk porcukorral.

Én narancs lekvárral töltöttem meg.

Tipp / megjegyzés:
Nyugodtan meglehet tölteni, pudinggal, lekvárral elkevert dióval, mákkal,  gesztenyével, vagy főzött krémmel, ki mivel szereti.

Beküldő: Maja

Lekvárral töltött virágok 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére