Főoldal / Befőzés / Lemon Curd

Lemon Curd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lemon Curd

Lemon Curd

Hozzávalók:

  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 4 db Meyer citrom
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A citromok lereszelt héját és kinyomott levét egy hőálló tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a felkockázott vajat. Vízgőz fölött habverővel elkezdjük összemelegíteni.

Amikor a vaj és a cukor felolvadt finom lyukú szűrőn átengedve hozzáadjuk az enyhén felvert tojást. Folyamatos keveréssel habverővel krémesre sűrítjük.

Kicsi üvegekbe adagoljuk, hűtőben tárolva is csak rövid 2-4 hétig tartható el.
Süteményekhez nagyon finom krémes, különleges ízvilágú finomság.

Tipp / megjegyzés:
A Curd dzsemféleség mely tejterméket is tartalmaz, általában vajat valamint tojást, ezért csak hűtőszekrényben tárolva tartható el 3-4 hétig.
A Meyer citrom decembertől februárig vásárolható, zamatosabb, lédúsabb mint a hagyományos citrom. Inkább a narancsra hasonlít.

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére