Főoldal / Desszertek / Lenmagos tejfölös pogácsa

Lenmagos tejfölös pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lenmagos tejfölös pogácsa

Lenmagos tejfölös pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg puha margarin
  • 1 cs. szárított élesztő
  • kevés tej vagy víz
  • 1 kk. cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek. só

A tetejére:

  • 1 tojás
  • lenmag
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben vagy vízben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet a kelesztő tálba szitáljuk, hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojást, a sót, és jól összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen 2 órát pihentetjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, meghintjük liszttel összehajtjuk, és 15 percig pihentetjük.  Ismét kisodorjuk, lisztezzük, összehajtjuk, majd újabb 15 perc pihentetés következik.

A pihentetés után 2 cm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kb. 2cm távolságra. Megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben, aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt, kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Érdemes így csinálni nincs sok munka vele, csak a pihentetés, de addig lehet mást csinálni. Szép leveles lesz lisztezéstől. Kiadós, és 2-3 napig is puha marad ha nem fogy el. Nálunk a család kedvence, nem győzök eleget sütni belőle.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére