Főoldal / Desszertek / Levendulás-citromos muffin

Levendulás-citromos muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Levendulás-citromos muffin

Levendulás-citromos muffin

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk. szárított levendula virág
  • 6 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 1 dl joghurt
  • 1/2 dl tej

A krémhez:

  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. porcukor
  • 1/2. cs. habtejszín
  • lila ételfesték

A díszítéshez:

  • citromhéj
  • levendula
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük. A tésztamasszát muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk. Minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.

A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.
Egy tetszőleges csővel felszerelt habzsák oldalára egy ecset segítségével lila csíkokat festünk (hosszában) majd megtöltjük a krémmel.
A krémből a kihűlt muffinok tetejére halmokat nyomunk.

A cupcake tetejét citromhéjjal, levendulával díszítjük.

Levendulás-citromos muffin 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére