Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Levendulás vajas keksz citromos fehércsoki krémmel

Levendulás vajas keksz citromos fehércsoki krémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Levendulás vajas keksz citromos fehércsoki krémmel

Levendulás vajas keksz citromos fehércsoki krémmel

Hozzávalók:

A kekszhez:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 80 g porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tojás sárgája
  • 1 teáskanál szárított levendula
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 20 dkg fehércsoki
  • 1 dl tejszín
  • fél citrom reszelt héja
  • pár csepp citromlé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a kockára vágott hideg vajat, a porcukrot, a sót és a levendulát morzsás állagúra dolgozzuk. Az a legegyszerűbb, ha késes robotgépbe tesszük és abban készítjük.

Hozzáadjuk a tojás sárgáját és összegyúrjuk. A tésztacipót folpackba csomagoljuk és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet.

A tejszínt felmelegítjük és beletesszük az összetört fehér csokit. Addig kevergetjük, amíg a csoki el nem olvad. Ízesítsük a citrom reszelt héjával és pár csepp citromlével. Tegyük a krémet is a hűtőbe, hogy megszilárduljon. (Célszerű, mindezt vízgőz felett csinálni, hogy a nagy hőtől a krém ne csomósodjon be)

A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert a vaj miatt elég gyorsan megpuhul a tészta. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük.

Ha kihűltek a kekszek, párosával összeragasztjuk őket a fehércsokis krémmel.

 

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére