Főoldal / Desszertek / Madártej kocka

Madártej kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Madártej kocka

Madártej kocka

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g)

A krémhez:

  • 8 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (2×40 g)
  • 7 dl tej
  • 10 g vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

A tetejére:

  • 5 dl tejszínhab (Hulala)

A díszítéshez:

  • étcsokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjét kicsi sóval keményre verjük, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (30×33 cm-es), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (tűpróba).

A krémhez a tojássárgát elkeverjük a pudingporral és a vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a tejet és simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük.

A puha margarint a cukorral habosra keverjük és a kihűlt tojásos krémmel szép simára, habosra keverjük.

A tepsibe visszatesszük a piskótát, majd rákenjük a vaníliás krémet. A tetejére keményre vert tejszínhabot simítunk.

Díszítésként csokoládét csurgatunk rá , de akár forgácsként is a tetejére kerülhet.
Hűtőbe tesszük, pár órára, majd kockára vágva tálaljuk.

Madártej kocka 5.00/5 (1 értékelés)

Vankó Sándorné Ilona (9 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére