Főoldal / Torták / Madártej torta

Madártej torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej torta

Madártej torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 7 tojássárgája / elhagyható/
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 200-250 g porcukor
  • 250 g margarin

Tetejére:

  • 3 dl tejszín

A díszítéshez:

  • fehér csokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőport belekeverem a lisztbe.

A tojások fehérjét a cukorral nagyon keményre felverem.A fehérjehabba a sütőporos lisztet lazán beleforgatom. Egy kerek (24 cm-es) tortaformát sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. (Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e)

4 dl tejet felmelegítek. Egy lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverem benne a tojások sárgáját, és a vaníliás pudingport. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a meleg tejet, és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem.

A puha margarint a porcukorral kihabosítom, majd a kihűlt tojáskrémhez apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem.

A megsült piskóta aljáról lehúzom a papírt, ketté vágom, és a tésztát, megtöltöm krémmel. /hagyni kell kicsit az oldalára, illetve tetejére is a krémből/

Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.

A torta oldalát is bekenem krémmel. A fehér csokit lereszelem, az uborka szeletelőn, vagy hámozón, így kicsit forgácsos lesz, és nem nagyon apró.A reszelt csokival beszórom a torta oldalát.

Tetejét a felvert tejszínhabbal díszítem.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére