Főoldal / Desszertek / Máglyarakás Gabi módra

Máglyarakás Gabi módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Máglyarakás Gabi módra

Máglyarakás Gabi módra 3

Hozzávalók:

  • 6 db alma
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 20 dkg margarin
  • 10 db szikkadt zsemle
  • 1 l tej
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg sárgabarack íz
  • Egy 39×30 cm-es tepsi

Tepsi kenéshez:

  • 3 ek. zsír

Tepsi szóráshoz:

  • 4 ek zsemlemorzsa

Tetejére díszítésnek:

  • Színes torta dara
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Almákat félbe vágjuk kiszedjük a magházát, majd meg hámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.Fahéjjal megszórjuk, össze keverjük hozzá adjuk a darabos meggy lekvárt, és 5 dkg margarinon megpároljuk. Ha megpárolódott félretesszük hűlni.

A zsemléket 2 cm-es szeletekre vágjuk és egy magas falú tálba tesszük, hozzá adjuk a maradék margarint, 10 dkg cukrot, vaníliás cukrot, és a sárgabarack ízt, majd félre tesszük.

A tejet fel tesszük forrni, közben a tojásokat ketté vesszük, sárgákat kicsit kikeverjük (adhatunk hozzá egy vaníliás cukrot is), majd bele keverjük a tejbe.

Ha felforrt a tojásos tej a zsemlére öntjük, jól átkeverjük kicsit állni hagyjuk,hogy jól meg puhuljanak.

Egy tepsibe, a fele masszát belesimítjuk, és erre egyenletesen rá kenjük az almás meggyes krémet, majd befedjük a maradék zsemlés masszával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.

Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a  félretett tojásfehérjéket, és a megsült tésztára simítjuk.Majd még 10 percre vissza toljuk a sütőbe, de már csak 160 fokon szárítjuk.
Mikor szép arany barna a hab kivesszük a sütőből, és tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha kihűlt színes torta darával megszórjuk díszítésként.

Vizes késsel kockára szeletelve tálaljuk.
Nagyon finom és laktató.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére