Főoldal / Desszertek / Máglyarakás torta

Máglyarakás torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Máglyarakás torta

Máglyarakás torta

Hozzávalók:

  • 7 db kifli
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 6 alma
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk.
Az almákat meghámozzuk, és apróra vágjuk.
Kivajazunk egy tortaformát, és a kiflinek a felét beletesszük, erre pakoljuk az alma felét is.

A tojásokat kettéválasszuk. A sárgáját elkeverjük a tejjel, a cukorral, vaníliás cukorral és a pudinggal.
A felét ráöntjük a kiflikre. Megkenjük az egészet a sárgabaracklekvár felével.
Rátesszük a maradék kiflit és almát, ráöntjük a pudingos tejet, és megkenjük a maradék baracklekvárral.

Sütőbe tesszük, kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, rákenjük a tortánkra, és még 10 percig tovább sütjük a sütőben.

Tipp / megjegyzés:
Nagy divat lett manapság, hogy mindenből tortát készítünk, én is csalatkoztam.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére