Főoldal / Kelt tészták / Magyaros töltött lángos

Magyaros töltött lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Magyaros töltött lángos

Magyaros töltött lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő (Vagy 1 csomag szárított élesztő)
  • 2 ek. tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1/2 dl olaj

A sütéshez:

  • olaj

A töltelékbe:

  • 1 szál kolbász
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • tejföl
  • reszelt sajt
  • lila hagyma
  • újhagyma
  • zöldfűszerek ízlés szerint (snidling, petrezselyem…)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lángoshoz langyosra melegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és az élesztőt. Felfuttatjuk meleg helyen. Az élesztős tejet a sóval kevert liszthez adjuk, majd kidagasztjuk, beledolgozva a tejfölt is. Lefedve langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, a szalonnát felszeleteljük, a kolbászt vékonyan felkarikázzuk.
Egy kisebb serpenyőben lepirítjuk a szalonnát majd lehúzzuk a tűzről. (a kolbászt nem szükséges elősütni)

A megkelt tésztából olajos kézzel darabokat tépünk, majd a kezünkkel egy kiolajozott tányéron vékonyra ellapogatjuk. A kerek lángos egyik felére kolbász karikákat, elősütött szalonnát és reszelt sajtot teszünk, majd félbehajtjuk a lángost és a szélén alaposan összenyomkodjuk. Ha jól dolgoztunk akkor egy félkört kapunk de készíthetünk hosszú, hasáb alakú töltött lángosokat is.

Olajat forrósítunk egy lábosban vagy serpenyőben, és kisütjük benne a lángosokat (kb. 1,5 perc elég mindkét oldalnak). Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Tejföllel a tetején, hagymával, reszelt sajttal, zöldfűszerekkel megszórva kínáljuk.

Magyaros töltött lángos 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére