Főoldal / Desszertek / Mákos mézeskrémes

Mákos mézeskrémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mákos mézeskrémes

Mákos mézeskrémes

Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. méz
  • 7,5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A mákos piskótához:

  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 ek. víz
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg nem darált mák

A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 35 dkg vaj
  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 7 dl víz
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Mákos piskótához a tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a mákot. A tojásfehérjét habbá verjük, és felváltva a sütőporral elkevert liszttel lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb (30 x 20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük.

A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát ketté vesszük, kinyújtjuk, és 2 lapban 180 fokon kb. 10 perc alatt világosbarna színűre megsütjük ugyanakkora méretű tepsiben, mint a mákos piskótát.

A krémhez a tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal. A pudingport a vízzel és a cukorral megfőzzük, majd amikor már csak langyos, a tojásos vajjal kikeverjük.
Egy kevés krémet félreteszünk a sütemény tetejére, a maradékot pedig kettő részre osztjuk.

Ha mindennel megvagyunk, összeállítjuk a süteményt. Alulra kerül a mézes lap, arra a krém fele, majd a mákos piskóta. Újra krém, majd mézes lap amire egy kevéske krémet kenünk. Ízlés szerint díszítjük majd egy éjszakára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a mézes lap megpuhuljon.

Szeletelve kínáljuk.

Mákos mézeskrémes 5.00/5 (1 értékelés)

Vankó Sándorné Ilona (9 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére