Főoldal / Desszertek / Málnás citromos kuglóf

Málnás citromos kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Málnás citromos kuglóf

Málnás citromos kuglóf

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 4 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1-1,5 db citrom leve (ízlés szerint)
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg málna (mirelit is jó)

A tálaláshoz: (elhagyható)

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 1 ek. porcukor
  • málna szemek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.

A sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a citrom levét, és elkeverjük.

Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a reszelt citromhéjat. A végén beleforgatjuk a fehérjehabot is. Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a citromos massza felét. Majd eloszlatunk rajta 5 dkg málnát, és rásimítjuk a maradék tészta masszát. A maradék málnát eloszlatjuk rajta úgy, hogy félig belenyomjuk a tésztába.

Betesszük az előmelegített sütőbe, ahol 35-40 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (légkeverésen elég neki a 160 fok is) Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!

Miután kivettük a sütőből, egy tálaló tányérra borítjuk így szépen el tudjuk róla távolítani a formát ahogy hűlni kezd.

A mascarponet a tejszínnel és a porcukorral krémesre keverjük.
A felszeletelt kuglófot a mascarpones krémmel és málna szemekkel a tetején kínáljuk.

Málnás citromos kuglóf 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére