Főoldal / Desszertek / Málnás citromos túrószelet brownie ágyon – paleo

Málnás citromos túrószelet brownie ágyon – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás citromos túrószelet brownie ágyon – paleo

Málnás citromos túrószelet brownie ágyon - paleo

Hozzávalók:

A brownie hozzávalói:

  • 16 dkg kókuszolaj
  • 20 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 12 dkg eritrit
  • 3 ek. kakaópor
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 4 dkg nyílgyökérpor
  • 4 dkg tápióka keményítő

A töltelékhez:

  • 1,5 dl friss citromlé
  • 0,5 dl víz
  • 6 lap zselatin
  • 50 dkg totu (paleo túró)
  • 1,5 dl kókuszkrém
  • kb. 12 dkg eritrit
  • 1 tk. vaníliás eritrit (nálam házi)
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • 30 dkg málna
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csokit és a kókuszolajat olvasszuk fel alacsony hőmérsékleten, adjuk hozzá az édesítőt, a csipet sót és a kakaóport majd keverjük el. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel keverjük ki. A végén a nyílgyökérport és a tápióka keményítőt is keverjük bele. Öntsük a masszát egy kb. 28×20 cm-es kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, majd hűtsük ki.

A töltelékhez a zselatinlapokat áztassuk vízbe 5 percre. A citromlevet és a vizet öntsük egy kis fazékba és forraljuk fel. Keverjük hozzá az édesítőt, majd oldjuk fel benne a beáztatott zselatin lapokat. Hűtsük ki, és tegyük a hűtőbe dermedésig.

A totut a kókuszkrémmel turmixoljuk simára. Keverjük bele a vaníliás édesítőt és a reszelt citromhéjat. Amikor a citromos zselé elkezd dermedni, keverjük bele a totukrémbe. Kóstoljuk meg és ízlés szerint még adhatunk hozzá édesítőt.

A málna szemek egy részét vágjuk kisebb darabokra és óvatosan forgassuk bele a túrókrémbe. A krémet a kihűlt brownie tetejére simítjuk.

A hűtőbe tesszük pár órára, hogy a krém megdermedjen., Tálaláskor a megmaradt egész málnaszemekkel díszítjük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére